12x PETITE&MARS Chusteczki nawilżane SO PURE biodegradowalne bambusowe 56 szt.


Cena
84,76 zł

Kod produktu
F178407

Dostępne w magazynie
ks

Delikatne oczyszczanie dla całej rodziny. Więcej

Delikatne oczyszczanie dla całej rodziny

Niemowlęta to najdelikatniejsze i najczulsze istoty na świecie. Ich skóra jest czysta, miękka i od samego początku wymaga codziennej pielęgnacji.

Chusteczki nawilżane So pure reprezentują idealną czystość natury. Zostały wykonane z bambusa i w swoim składzie mają ponad 98% czystej wody. Nie zawierają alkoholu, parabenów, ani żadnych ostrych chemikaliów. Są bezzapachowe, bardzo miękkie i delikatne dla skóry dziecka, hipoalergiczne, a także przyjemne w dotyku. Po ten produkt chętnie sięgną rodzice stawiający na naturalną i bezpieczną pielęgnację

 W opakowaniu znajduje się 56 chusteczek. Po użyciu chusteczki wystarczy zamknąć platikowe zamknięcie, aby reszta chusteczek pozostała wilgotna i gotowa do następnego użycia.

Chusteczki nawilżane o nieoceniony higieniczny dodatek, zarówno w domu, jak i poza nim. Można ich używać przy przewijaniu, przy posiłku, podczas spaceru, w podróży lub na wakacjach, w zasadzie wszędzie. Są przydatne nie tylko po zmianie pieluchy, świetnie nadają się również do czyszczenia brudnych rączek po zabawie czy buzi po jedzeniu.

Cechy:

  • Liczba sztuk w opakowaniu: 56 szt.
  • Zawartość wody w chusteczce: ponad 98%
  • Odpowiednie od momentu urodzenia
  • Rozmiar opakowania: 23 x 10,5 x 4 cm
  • Materiał, z którego wykonano chusteczkę: bambus
  • Nie zawierają alkoholu i parabenów
  • Nie zawierają agresywnych chemikaliów
  • Hipoalergiczne
  • Nie zawierają perfum
  • Ulegają biodegradacji, są przyjazne dla środowiska
  • Posiadają wygodne opakowanie z plastikowym zamknięciem, które pozwala dłużej zachować świeżość produktu
  • Opakowanie należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia

 

Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy występuje naturalnie w sokach owocowych (na przykład sok z cytryny zawiera 5-8% kwasu cytrynowego; można go również uzyskać z limonki, malin, żurawiny lub buraków). W kosmetyce stosowany jest w postaci krystalicznej. Dzięki wysokiej kwasowości jest stosowany w preparatach kosmetycznych w celu dostosowania pH produktu i skóry. Dodawany jest do produktów przeciwstarzeniowych, gdzie wspomaga złuszczanie i odnowę górnej warstwy skóry. Ponadto oczyszcza, ujędrnia i zwalcza plamy pigmentowe (ma właściwości rozjaśniające). Działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo.

Gliceryna

Gliceryna jest częścią wewnętrznego systemu nawilżającego skóry i jest bardzo dobrze przez skórę tolerowana. W przemyśle jest to produkt uboczny przemian chemicznych, powstający na przykład przy rozszczepianiu tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych na glicerynę i kwasy tłuszczowe. Można ją również uzyskać z propylenu, produktu ubocznego produkcji biodiesla.

W kosmetykach gliceryna ma silne działanie wiążące wilgoć oraz chroni i regeneruje funkcję ochronną skóry. Skutecznie zwiększa też jej elastyczność. Jako składnik produktów powierzchniowo czynnych (np. niektórych środków czyszczących), gliceryna ma również działanie łagodzące i zmniejsza podrażnienia i uszkodzenia skóry. W przypadku produktów do pielęgnacji suchej skóry i włosów gliceryna jest zatem idealnym składnikiem, który zatrzymuje wilgoć i zmniejsza podrażnienia.

Cytrynian sodu

Cytrynian sodu ma postać małych, białych, bezwonnych kryształków. Jest to sól kwasu cytrynowego, którą otrzymuje się poprzez dodanie wodorotlenku sodu do kwasu cytrynowego. Najczęściej przyjmuje postać małych białych kryształków, ale możemy spotkać się również z innymi formami. Stosowany jest w produkcji kosmetyków z tego względu, że pomaga obniżyć pH emulsji, zamaskować początkowy zapach, działa również jako przeciwutleniacz i jest łagodnym konserwantem. Ze względu na fakt, że substancja ta w powszechnie stosowanych stężeniach nie ma negatywnego wpływu na ludzki organizm, wykorzystywana jest również w kosmetykach przeznaczonych dla dzieci. Cytrynian sodu można znaleźć w składzie szamponów, odżywek, kosmetyków myjących i pielęgnujących skórę itp.

Benzoesan sodu

Benzoesan sodu to sól sodowa kwasu benzoesowego, który naturalnie występuje w owocach - żurawinie, morelach, jabłkach, a także w grzybach, cynamonie, goździkach oraz niektórych produktach mlecznych (w wyniku fermentacji bakteryjnej) i herbatach. Benzoesan sodu do celów kosmetycznych jest produkowany syntetycznie. Jest zatwierdzonym środkiem konserwującym w certyfikowanych kosmetykach naturalnych i organicznych. Występuje w całej gamie produktów kosmetycznych.

Glukozyd decylowy

Jest to cukrowy środek powierzchniowo czynny na bazie oleju kokosowego i glukozy. Jest łagodny dla skóry i ekologicznie nieszkodliwy ze względu na jego biodegradowalność. Może być stosowany w szamponach i żelach pod prysznic. Ma łagodne właściwości zagęszczające i pieniące, pozostawiając skórę miękką i elastyczną. Ponadto może zmniejszać potencjał drażniący innych środków powierzchniowo czynnych, a tym samym zwiększać kompatybilność produktów kosmetycznych.

Glikol propylenowy

Glikol propylenowy, określany również jako 1,2-propanodiol, jest syntetycznym alkoholem, który jest w stanie wchłonąć wodę i dlatego działa jako środek utrzymujący wilgoć w produktach higieny osobistej. Występuje w postaci bezbarwnej cieczy o gorzkim smaku i bez zapachu. Pomaga zmniejszyć łuszczenie się skóry i przywraca jej elastyczność. Jest stosowany w różnego rodzaju kosmetykach do skóry, w tym kosmetykach kolorowych, szamponach i odżywkach, perfumach itp.

Może być również pozyskiwany ze źródeł roślinnych (poprzez fermentację drożdży). Glikol propylenowy jest uważany za bezpieczny składnik kosmetyczny. W przypadku bardziej wrażliwej skóry (np. z egzemą) może powodować łagodne podrażnienia.